Våre Spirer

Oversikt over våre Spirer

Spirer

Mungbønnespirer er en art i erteblomstfamilien som
opprinnelig kommer fra India. Den dyrkes hovedsakelig
for sine spiselige frø, men i det asiatiske kjøkken er
spirene svært vanlige å bruke i matlagingen.

Spirene kan anvendes i alt fra salater, varmretter og
woker, men må da tilsettes rett før servering slik at de
beholder sin faste og sprø konsistens.

Nyttig Info

  • Mungbønnespirer har en søtaktig smak og kan minne om sukkererter.
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året.
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Mungbønnespirer er rik på blant annet Vitamin K, som bidrar til normal blodlevring, og Folat som spiller en rolle i celledelingsprosessen.
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 173 kJ
  • Energi kcal 41 kcal
  • Fett 0,2 g
  • Karbohydrater 5,9 g
  • Herav sukkerarter 4,1 g
  • Kostfiber 1,8g
  • Protein 3 g
  • Salt 0 g
  • Vitamin K 33 mcg (44%*)
  • Folat 61 mcg (30%*)
  • Vitamin C 16 mg (16%*)
  • *Andel av referanseverdi, Kilde: Matvaretabellen 2014


Erte- og Linsemix består av kikerter og grønne linser.
Denne miksen av spirede erter og linser kan spises
rå og passer fint som snack.

Den kan også anvendes i wok, salater og supper,
samt egner seg godt i brødbakst. Miksen sammen med Reddikspirer er utrolig godt i blant annet tomatsuppe.

Nyttig Info

  • Spiremiksen av erter og linser har en søtaktig smak
    og kan minne om nøtter.
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året.
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Erte- og Linsemix er rik på proteiner, som bidrar
    til vekst i muskelmasse.
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 602,6 kJ
  • Energi kcal 147 kcal
  • Fett 1,6 g
  • Hvorav mettede fettsyrer 0 g
  • Karbohydrater 27,1 g
  • Herav sukkerarter 0 g
  • Protein 9,56 g
  • Salt 12,4 mg





Reddikspirene har en dyp, burgunder farge, og har en
sprø konsistens. De passer godt til salater, wok, og
andre blandede retter. Egner seg som garnityr,
og som topping på f.eks. tomatsuppe.

Nytting Info

  • Reddikspirene er sterkt krydret, og følelsen i munnen
    er "hot".
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Reddikspirer er en god kilde til C-vitaminer
    som bidrar til immunforsvarets normale funksjoner
    og kan redusere tretthet og utmattelse.
    Spirene er også rike på mineraler som magnesium og fosfor.
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 327 kJ
  • Energi kcal 79 kcal
  • Fett 4,66 g
  • Karbohydrater 2,2 g
  • Herav sukkerarter 2,2 g
  • Kostfiber 3,07 g
  • Protein 5,43 g
  • Salt 0 g
  • Magnesium 540 mg (144%*)
  • Fosfor 1400 mg (200%*)
  • Vitamin C 56 mg (70%*)
  • *Andel av referanseverdi, Kilde: Matvaretabellen 2014

Rødkløverspirer er hvite og grønne i fargen, noe som gjør de godt egnet som garnityr på diverse retter. De er litt skjøre, så varme er ikke deres favoritt.

Den er derfor fin å bruke som et tilskudd eller erstaning for salater, i kalde wraps eller i dip. Spriene kan også anvendes i smoothies eller i juice.

Nytting Info

  • Smaken er forholdsvis mil, men kan ha en litt syrlig ettersmak, noe som gjør at den passer utmerket til rød og hvit fisk.
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Rødkløverspirer er rike på proteiner som bidrar til vekst i muskelmasse
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 108 kJ
  • Energi kcal 26 kcal
  • Fett 0,5 g
  • Karbohydrater 0,1 g
  • Herav sukkerarter 0,1 g
  • Kostfiber 2,7 g
  • Protein 4 g
  • Salt 0 g
  • Jern 6,5 mg (46,4%*)
  • Sink 5,6 mg (56%*)
  • Vitamin C 20,6 mg (25,8%*)
  • *Andel av referanseverdi, Kilde: Matvaretabellen 2014



Brokkolispirer inneholder mange nyttige næringsstoffer. Du kan spise dem som rå, stekt eller dampet. Prøv spirene som garnityr på brødskiven, i taco elelr ved siden av sushi.
De er også veldig gode i salater.

Nytting Info

  • Brokkolispirene er hvite og grønne og har en litt bitter ettersmak, noe som gjør at den passer veldig bra til både fisk og kjøtt. De passer også godt sammen i en miks med kløverspirer.
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Brokkolispirer inneholder blant annet magnesium som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 256 kJ
  • Energi kcal 52 kcal
  • Fett 3,51 g
  • Karbohydrater 1,9 g
  • Herav sukkerarter 1,9 g
  • Kostfiber 3,25 g
  • Protein 3,99 g
  • Salt 0 g
  • Magnesium 490 mg (300%*)
  • Vitamin K 72,7 mcg (200%*)
  • Vitamin C 111,8 mg (139%*)
  • *Andel av referanseverdi, Kilde: Matvaretabellen 2014


Alfalfa er små nyskudd fra alfabønnen. Ved første øyekast ligner den på karsen, men har en mildere smak, som går lettere sammen med andre ingredienser.

Spirene trenger ikke tilberedes, og passer fint i salater eller som garnityr. Du kan også bruke spirene som et næringsrikt tilskudd i varme retter som i en wok eller en gryte, rett før servering.

Nytting Info

  • Alfalfaspirene har en mild, søt og nøtteaktig smak som passer til de fleste retter.
  • Vi sår og høster spirene i fabrikken hele året
  • Spirene må oppebares i lukket emballasje i kjøleskap mellom 0-4°C
  • Best før 7 dager etter produksjon, ofte god etter.
  • Alfalaspirene er rik på proteiner, til tross for sitt lave energiinhold. De er også gode kilder til Vitamin K,
    B-Vitmaniet Folat og sporstoffer kobber.
Næringsinnhold per 100 g
  • Energi kj 112 kJ
  • Energi kcal 27 kcal
  • Fett 0,7 g
  • Karbohydrater 0,3 g
  • Herav sukkerarter 0,3 g
  • Kostfiber 1,7 g
  • Protein 4 g
  • Salt 0 g
  • Vitamin K 30,5 mcg (40%*)
  • Folat 36 mcg (18%*)
  • Kobber 0,16 mcg (16%*)
  • *Andel av referanseverdi, Kilde: Matvaretabellen 2014